Romukulta.com

Kullanarvoinen romukulta

Romukullan myyminen

Punainen sydän, joka on valkoista taustaa vasten. Sydän on pirstaleina ja siinä on punaisia ja kultaisia pirstaleita.

Romukullan myymisessä ei tietenkään voi saada hyvitystä esineen mahdollisesta tunnearvosta, vaan ainoastaan käyttökelpoisesta kullasta ja sen puhtaudesta. Romukullan myyjän onkin hyvä käsittää, että myyty kulta sulatetaan ja käytetään uudelleen jossain muussa korussa tai tarkoituksessa. Tosin koru on tarkoitettu ja valmistettu käyttöä varten ja myös koruesine voi kokea elinkaarensa lopun. Kullan yksi lyömättömistä eduista on, ettei se muutu arvottomaksi vaikka kultaesine olisi teknisesti rikki. Eikä kulta menetä niin vain arvoaan, onhan se ollut haluttua tavaraa jo tuhansien vuosien ajan.

Hullunkurinen tositarina Italiasta

Romu tai roska, ja kulta, ne ovat joskus melkein kuin yksi ja sama asia — näin on laskelmoinut Italian mafia. Gangsterit ovat vuosikymmenien ajan pyörittäneet kotimaassaan muun muassa Napolin jätehuoltobisnestä. Mafia vuonna 2008 hallinnoi Reutersin saamien tietojen mukaan noin kuuden miljardin euron suuruista liiketoimintaa Italiassa — yksin jätealalla. Näin ollen toisen roska on todellakin toisen aarre.

Tavex

Suomessa on lukuisia kultaa ostavia yrityksiä. Esimerkiksi Tavex ostaa hopean lisäksi kultaa kunhan ne tuodaan fyysisesti jompaan kumpaan Helsingissä sijaitsevaan toimipaikkaan. Tavex maksaa ostamansa tuotteen heti. Nykyään tuo yritys ottaa vastaan myös postitse toimitettuja kulta- ja hopeaesineiden lähetyksiä. Silloin varsinaisen arvoesineen lisäksi on liitettävä mukaan niiden omistajan puhelinnumero ja tilinumero IBAN-muodossa.

Virtuaalimaailman etuja

Yle mainitsi jo vuonna 2010, että taloustaantuma ja kullan korkea hinta ovat kasvattaneet sormusten ja muiden korujen tarjontaa kultasepänliikkeisiin. Toisaalta monet juurikin netin välityksellä kultaa "kilohintaan" ostavat toimijat tarjoavat tietysti itsensä kannalta parhaan hinnan kullasta, joten myyjä ei aina saa esineistään parasta mahdollista hintaa. Sen vuoksi tämäkin nettisivu avattiin, siis jotta ainakin osa romukullan omistajista hoksaisi, että kullan/hopean ostajia on monia ja oman arvoesineen myymisen kilpailuttaminen voi tuoda kymmeniä tai jopa satoja euroja extraa omaan taskuun. Tietysti muitakin asioita kannattaa kilpailuttaa, kuten sähkösopimus, autovakuutus tai vaikka mihin pelipaikkaan omia rahoja kantaa: Veikkaus vai Paf, vai jokin muu alusta?


Romukulta.com
Informaatiota romukullasta: mitkä esineet luokitellaan siksi, miten arvokasta se on ja miten sen voi vaihtaa rahaksi. Romukultaa ja muuta tavaraa voi tarjota myös panttilainaamoon, eli "kaniin".